Η C++ είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εφαρμογών υψηλής απόδοσης. Δημιουργήθηκε από τον Bjarne Stroustrup ως μια επέκταση της γλώσσας C. Η C++ παρέχει ένα υψηλό επίπεδο έλεγχου των πόρων του συστήματος και της μνήμης, και έχει εξελιχθεί με τις έκδοσεις C++11, C++14, C++17 και C++20.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η C++ είναι δημοφιλής. Πρώτον, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο και χρησιμοποιείται ευρέως σε λειτουργικά συστήματα, γραφικά περιβάλλοντα χρήστη και ενσωματωμένα συστήματα. Δεύτερον, επιτρέπει την ανάπτυξη αντικειμενοστραφών προγραμμάτων, παρέχοντας μια καθαρή δομή στα προγράμματα και επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση του κώδικα. Τρίτον, η C++ είναι φορητή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών που μπορούν να τρέξουν σε πολλές πλατφόρμες. Τέλος, είναι μια διασκεδαστική γλώσσα προγραμματισμού και εύκολη στην εκμάθηση.

Η C++ έχει ομοιότητες με την C, την C# και την Java, κάτι που διευκολύνει τους προγραμματιστές να μεταβούν από τη μία γλώσσα στην άλλη. Ωστόσο, η βασική διαφορά μεταξύ της C και της C++ είναι ότι η C++ υποστηρίζει κλάσεις και αντικείμενα, ενώ η C δεν το κάνει.

21 Ιουνίου, 2023
top
error: Content is protected !!
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων