Ένα favicon είναι μια μικρή εικόνα που εμφανίζεται δίπλα στον τίτλο της σελίδας στην καρτέλα του περιηγητή.

Για να προσθέσετε ένα favicon στη σελίδα σας, χρειάζεστε ένα εικονίδιο σε μορφή εικόνας, συνήθως με την επέκταση .ico. Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στην ετικέτα <head> της σελίδας σας:

<head>
  <link rel="icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico">
</head>

Στην ιδιότητα href, καθορίζετε τη διαδρομή (URL) προς το αρχείο favicon. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το αρχείο favicon.ico στον ίδιο κατάλογο με το αρχείο HTML, ή καθορίστε τη σωστή διαδρομή, αν το αρχείο βρίσκεται σε διαφορετικό κατάλογο.

Η προσθήκη ενός favicon στη σελίδα σας επιτρέπει στον περιηγητή να εμφανίζει μια μικρή εικόνα που αντιπροσωπεύει τη σελίδα, κάνοντας την ευκολότερη να αναγνωριστεί στις καρτέλες του περιηγητή ή σε άλλα μέρη του περιβάλλοντος περιήγησης.

Ο ακόλουθος πίνακας δείχνει την υποστήριξη μορφών αρχείων για την εικόνα favicon από διάφορους περιηγητές:

ΠεριηγητήςICOPNGGIFJPEGSVG
EdgeΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι
ChromeΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι
FirefoxΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι
OperaΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι
SafariΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι

Όλοι οι κύριοι περιηγητές (Edge, Chrome, Firefox, Opera, Safari) υποστηρίζουν τα παραπάνω μορφότυπα αρχείων για την εικόνα favicon. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές για να δημιουργήσετε το αρχείο favicon που θα χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη μορφή αρχείου ανάλογα με τις απαιτήσεις της εικόνας και τις ανάγκες συμβατότητας με τους διάφορους περιηγητές.

21 Αυγούστου, 2023
top
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Εντοπίστηκε αποκλεισμός διαφημίσεων!!! - Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

error: Content is protected !!
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων