1.1 Εισαγωγή

1.1 Η χρήση του υπολογιστή

Στον κόσμο τον ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας έχει κατασκευαστεί μια πληθώρα συσκευών που επιτελούν λειτουργίες και καλύπτουν τις ανθρώπινες ανάγκες. Τις συσκευές αυτές τις αποκαλούν και έξυπνες συσκευές γιατί σε αυτές έχει ενσωματωθεί κάποια υπολογιστική λογική.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν μεγάλο κομμάτι τις ζωής μας. Η χρήση τους είναι ευρέως διαδεδομένη στους τομείς της εργασίας, της διασκέδασης και στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Όταν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για εργασία σε αυτόν αποθηκεύονται και διαχειρίζονται δεδομένα που αφορούν την εργασία του και είναι στην πλειοψηφία τους απόρρητα έγγραφα που η πρόσβαση και η διαχείρισή τους είναι περιορισμένη. Υπάρχουν εταιρικοί λογαριασμοί (e-mail, πρόσβαση σε αρχεία στο cloud) που συνοδεύονται από συγκεκριμένους κωδικούς ασφαλείας για πρόσβαση σε αυτά.

Στο κομμάτι της διασκέδασης μπορεί να περιλαμβάνονται συνδρομές με μηνιαία πληρωμή σε υπηρεσίες με κάποιο κωδικό ασφαλείας. Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πολίτη με το δημόσιο και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με την τράπεζα χρησιμοποιούνται κωδικοί ασφαλείας.

1.2 Ασφάλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών

Με την ευρεία χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εφαρμογών υπήρξε ραγδαία αύξηση των επιθέσεων προς αυτούς με στόχο την υποκλοπή πληροφοριών και την απόσπαση χρηματικών ποσών μέσω μη εγκύρων χρηματικών συναλλαγών ή εκβιασμού.

Οι υπολογιστές όσο σύγχρονοι και αν είναι και έχουν εγκατεστημένα τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα πάντα θα υπάρχουν κενά ασφάλειας. Τα κενά αυτά οφείλονται είτε στο υλικό είτε στο λογισμικό κομμάτι. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί ο ίδιος ο χρήστης που με τις δικές του ενέργειες μπορεί να προκαλέσει κενά ασφαλείας στον υπολογιστή του.

1.3 Η χρήση του Ηλεκτρονικού υπολογιστή στις επιχειρήσεις

Η μεγάλη πλειοψηφία των εταιριών στις μέρες μας εκτελεί τις εργασίες της μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με βάση αυτά που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ενότητα υπόκεινται σε κενά ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την επιχείρηση. Επιπλέον οι επιχειρήσεις έχοντας ανάγκη για προβολή και διαφήμιση συχνά προβάλουν την εταιρική τους παρουσία στο διαδίκτυο γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους και τις πιθανότητες επίθεσης.   

2 Μαΐου, 2023
top
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Εντοπίστηκε αποκλεισμός διαφημίσεων!!! - Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

error: Content is protected !!
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων