Η γλώσσα C είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης που δημιουργήθηκε από τον Dennis Ritchie στα Bell Laboratories το 1972. Παρά το γεγονός ότι είναι μια παλαιά γλώσσα, παραμένει αρκετά δημοφιλής στον προγραμματιστικό χώρο.

Η C συνδέεται ιδιαίτερα με το UNIX, καθώς αναπτύχθηκε για να γραφτεί το λειτουργικό σύστημα UNIX. Επίσης, η γλώσσα C έχει επηρεάσει και άλλες σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, όπως η C++ και η Java.

Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να μάθετε C είναι οι εξής:

  • Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο.
  • Εάν κατανοήσετε την C, θα είστε σε θέση να μάθετε εύκολα και άλλες γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java, η Python, η C++, η C# κ.λπ., καθώς η σύνταξή τους είναι παρόμοια.
  • Η C είναι γνωστή για την απόδοσή της και την ταχύτητά της σε σύγκριση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού, όπως η Java και η Python.
  • Η C είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές και τεχνολογίες.

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ της C και της C++, η βασική διαφορά είναι ότι η C++ είναι μια επέκταση της C και υποστηρίζει κλάσεις και αντικείμενα, ενώ η C δεν το κάνει. Η C++ επιτρέπει την αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, ενώ η C είναι πιο κοντά στον δομημένο προγραμματισμό.

16 Ιουνίου, 2023
top
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Εντοπίστηκε αποκλεισμός διαφημίσεων!!! - Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

error: Content is protected !!
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων